Ομιλία Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το σκάνδαλο των υποκλοπών


 

Επικίνδυνο, ανίκανο και ανεπαρκή χαρακτήρισε τον  πρωθυπουργό ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ Μητσοτάκης   θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του πολιτεύματος, υπεράνω του Συντάγματος, υπεράνω του κόμματός του, υπεράνω τελικά του συνόλου της χώρας και των θεσμών της.

Διερωτήθηκε εάν κυβερνούσε όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός ή ο ανιψιός του με τη συνδρομή ενός ακατάλληλου διοικητή της ΕΥΠ και μιας εισαγγελέως που επίσης θεωρεί τον εαυτό της ανώτερη του Συντάγματος και των θεσμών της χώρας.

Ζήτησε απαντήσεις για τους λόγους που «επέβαλαν» την παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας επί δύο χρόνια, γεγονός που συνεπάγεται ότι υπήρξαν στοιχεία που επέβαλαν τη συνέχιση των υποκλοπών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρ΄όλα αυτά όμως η στρατιωτική αυτή ηγεσία παραμένει στη θέση της παρά του ότι υπάρχουν βαρύτατες σκιές σε βάρος της.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποκαλύψει τους λόγους εθνικής ασφάλειας που επέβαλαν την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού, Βουλευτών της αντιπολίτευσης, Υπουργών, Βουλευτών της ΝΔ, δημοσιογράφων και πολιτών. Πώς γίνεται να ταυτίζονται οι λόγοι Εθνικής Ασφάλειας με τις προσωπικές επιδιώξεις και τους φόβους του πρωθυπουργού.

Πόσους πολίτες τελικά έχουν «παγιδεύσει» μέσω της ρουμανικής εταιρίας majoritas η οποία επεξεργάζεται το προφίλ και τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών στην Ελλάδα για λογαριασμό του πρωθυπουργού και της ΝΔ, ποιος και από που την πληρώνει δεδομένου ότι και το κόμμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν αποπληρώνουν τα χρέη τους αλλά μπορούν και αγοράζουν πανάκριβες υπηρεσίες του εξωτερικού για να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα

Οι Βουλευτές της ΝΔ οφείλουν να περισώσουν την ιστορία και τις παρακαταθήκες του κόμματός τους, την αξιοπρέπειά τους και την προσωπική τους διαδρομή, την ίδια τη Δημοκρατία, αίροντας την εμπιστοσύνη τους σε ένα καταφανώς επικίνδυνο πρόσωπο.

Στις εκλογές που έρχονται τα διλήμματα είναι σαφή. Θα νικήσει η Δημοκρατία ή η εκτροπή, Δημοκρατία ή ολιγαρχία, Δημοκρατία ή Οικογενειοκρατία και Κλεπτοκρατία. Σε αυτό το δίλημμα ο ελληνικός λαός θα απαντήσει ξεκάθαρα. Δημοκρατία, Πολιτική Αλλαγή, Προοδευτική Διακυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *