Επίσκεψη βουλευτή Σερρών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, στο Σπήλαιο Αλιστράτης και ξενάγηση με το ρομπότ – ξεναγό Περσεφόνη.


Το Σπήλαιο Αλιστράτης επισκέφθηκε σήμερα ο Λευτέρης Αβραμάκης, όπου συνάντησε την Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης του Σπηλαίου, Γεωργία Πυρπιρή, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστα Αντωνιάδη, και τον Γενικό Διευθυντή του Σπηλαίου, Νίκο Καρτάλη, και συνομίλησε μαζί τους για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του τόπου με βάση το σπήλαιο, το Φαράγγι του Αγγίτη και τα  Αρχαία Ορυχεία στη Λειβάδιστα.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο σπήλαιο με το ρομπότ – ξεναγό Περσεφόνη, το πρώτο ρομπότ ξεναγό παγκοσμίως, που  αποτέλεσε προϊόν της ένταξης του Δήμου Νέας Ζίχνης το 2018 στο «Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020», μια διαδικασία που υποστήριξε σθεναρά ο ίδιος ο Λευτέρης Αβραμάκης,  ο τέως Υπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης, ο τέως Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κ.α..

Το Σπήλαιο Αλιστράτης, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του Νομού μας με διεθνή αντίκτυπο πρωτοπορεί έχοντας εισάγει τη ρομποτική στον τομέα του Τουρισμού, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο σε μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητας της Χώρας μας, χωρίς μάλιστα να καταργούνται θέσεις εργασίας. Η ξενάγηση με την Περσεφόνη, ελληνικής κατασκευής του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με την ανάδειξη της ανθρώπινης προϊστορίας.

Τέλος, ο βουλευτής επισκέφθηκε το εργαστήριο Ρομποτικής, όπου λαμβάνουν χώρα μαθήματα ρομποτικής και περιβαλλοντολογίας και το Φαράγγι του Αγγίτη, όπου μετέβη με το τρενάκι που θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής, για να δει τις προϊστορικές βραχογραφίες που βρίσκονται εκεί.

 

Στα πλαίσια όλων αυτών ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

 

«Επισκέφθηκα σήμερα το Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα πραγματικό κόσμημα της ευρύτερης περιοχής από την οποία κατάγομαι, του Νομού μας και της χώρας μας. Το Σπήλαιο Αλιστράτης πλέον έχοντας διαβεί το κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με την εισαγωγή της ρομποτικής κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το έργο αυτό, έργο που ξεκίνησε και προχώρησε η δημοτική αρχή του Ανδρέα Δαϊρετζή και ολοκλήρωσε η παρούσα του Παντελή Μπόζη, δίνει στο Σπήλαιο Αλιστράτης μια νέα προοπτική.

Αυτή την προοπτική οφείλει να στηρίξει η πολιτική ηγεσία του τόπου, υποστηρίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι του Σπηλαίου και βοηθώντας στην υλοποίηση των πολλών προτάσεων που τέθηκαν υπόψιν μου από αυτούς. Η παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού μας εξάλλου δεν αποκλείει, αντίθετα πρέπει να  συμπεριλαμβάνει και την τουριστική του ανάπτυξη. Το μεράκι των ανθρώπων και η αγάπη για τον τόπο τους είναι τα βασικά υλικά, τα οποία είδα στο Σπήλαιο Αλιστράτης στο μέγιστο βαθμό. Απαιτείται πολιτική βούληση και δράση.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *