Συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Σερρών και στο δημοσιογράφο Λεωνίδα Κασάπη.


Με το δημοσιογράφο Λεωνίδα Κασάπη συζήτησε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Σερρών την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης και οι δυσμενείς συνέπειες στο περιβάλλον και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του Νομού Σερρών. Επιπλέον, ο Λευτέρης Αβραμάκης αναφέρθηκε στην επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων και στην απαράδεκτη «διατίμηση» των pcr test στα 47 € με την παράλληλη άρνηση θεσμοθέτησης της συνταγογράφησης.

Ειδικότερα ο Λευτέρης Αβραμάκης έκανε αναφορά στην προσφιλή τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να υλοποιεί κρίσιμες αποφάσεις σε νεκρό πολιτικό χρόνο, όπως την κατάργηση μιας σειράς φορέων λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή εν προκειμένω με τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης παραμονή Πρωτοχρονιάς.  Η κατάργηση του Φορέα, την οποία επιτάσσει ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη μαζί με την κατάργηση όλων των ομοειδών φορέων στην ελληνική επικράτεια, σημαίνει το οριστικό τέλος στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη χωροθέτηση των χρήσεων γης στις περιοχές που διαχειρίζεται ο Φορέας και βάζει τις βάσεις για ένα καθεστώς ασυδοσίας ως προς την αδειοδότηση έργων εντός αυτών των περιοχών. «Επιδιώκουμε την ανάπτυξη με όρους και σεβασμό στο περιβάλλον» τόνισε ο βουλευτής «κι αυτή η εξέλιξη της κατάργησης των Φορέων Διαχείρισης είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση.» Στη συνέχεια υιοθετείται με τον τρόπο αυτό ένα μοντέλο «κρατικής – κομματικής διαχείρισης» των περιοχών περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων των Φορέων στην Αθήνα, στον ΟΦΥΠΕΚΑ, με επακόλουθο την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων αντιπροσωπευτικών θεσμών των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής και στους 350 εργαζομένους των Φορέων της ελληνικής επικράτειας, που τίθενται πλέον σε καθεστώς ανασφάλειας σε σχέση με τις συμβάσεις τους. Αυτό συμβαίνει μάλιστα τη στιγμή που ήταν ήδη δρομολογημένες οι διαδικασίες για την μονιμοποίηση του προσωπικού του Φορέα μέσα από το διαγωνισμό που προετοίμαζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο βουλευτής στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της χειρότερης φάσης της πανδημίας με 250 χιλ κρούσματα εντός της προηγούμενης εβδομάδας και διατηρώντας το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% + 1. Χαρακτήρισε την επιλογή αυτή του Υπουργείου Παιδείας ως το επιστέγασμα της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την  κυβέρνηση της ΝΔ και προέβλεψε την περαιτέρω αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και κυρίως την ένταση της πίεσης στα Δημόσια Νοσοκομεία, που άφησε η κυβέρνηση στο έλεος του Θεού. Τόνισε τέλος πως δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό τί επιδιώκει η κυβέρνηση με αυτή τη ριψοκίνδυνη απόφαση. Θέλει να επιτύχει την ανοσία της αγέλης ή απλώς επιδιώκει με άγνοια κινδύνου να πείσει την κοινωνία πως η πανδημία θα αποκλιμακωθεί μετά τα μέσα Γενάρη και θα τελειώσει τον Μάρτιο; Σε κάθε περίπτωση οι σχεδιασμοί της είναι επικίνδυνοι.

Τη συζήτηση έκλεισε ο βουλευτής με την αναφορά στη διατίμηση – φιάσκο των pcr test στα 47 €, όταν στο εξωτερικό στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παρέχονται δωρεάν από την πολιτεία καθώς και στην ανακοίνωση του Δημάρχου Συκεών Νεάπολης Σίμου Δανιηλίδη για προμήθεια μοριακών τεστ από το Δήμο με 27 ευρώ/ μονάδα. «Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την κερδοφορία ιδιωτικών συμφερόντων επιβαρύνει του πολίτες με ένα δυσβάσταχτο κόστος για την πιο αξιόπιστη μέθοδο ελέγχου σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής συμπληρώνοντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η πρόβλεψη της συνταγογράφησης του μοριακού ελέγχου, ώστε να ελεχθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση της νόσου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *