Ο Λευτέρης Αβραμάκης στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές των Δήμων Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφτηκε τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές των Δήμων Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης. Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέστη σαφές ότι η καταστροφή είναι τεράστια τόσο στις καλλιέργειες όσο και σε σπίτια και εγκαταστάσεις, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στις υποδομές λόγω των πολλών δέντρων που έπεσαν.

Ο Βουλευτής Σερρών τόνισε ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσουν τάχιστα και χωρίς λάθη οι αρμόδιες υπηρεσίες και να προβλεφθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους κατοίκους και τους πληγέντες Δήμους προκειμένου να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις ζημιές.

Ταυτόχρονα, είναι αδήριτη πλέον ανάγκη να θωρακιστεί η ευρύτερη περιοχή με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά προκαλώντας όλο και μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Λευτέρης Αβραμάκης δεσμεύτηκε να παρέμβει και στη Βουλή προκειμένου να πιεστεί και να δεσμευτεί η κυβέρνηση για τις ενέργειες που θα κάνει και την άμεση αποζημίωση τόσο των αγροτών ορισμένοι από τους οποίους είναι αντιμέτωποι με ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών τους, όσο και οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Ο Βουλευτής Σερρών τόνισε ότι είναι αναγκαίο ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν, καθώς δεν επαρκούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που δίνονται συνήθως. Τα χωριά των δύο Δήμων, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης, απειλούνται αυτή τη στιγμή με φτωχοποίηση και ερημοποίηση τα επόμενα χρόνια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *