Μήνυμα του Λευτέρη Αβραμάκη για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

 

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, γίνεται φέτος στη σκιά της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία σε συνθήκες ενεργειακής αλλά και επισιτιστικής κρίσης και ανασφάλειας. Ίσως σήμερα, οι επιπτώσεις της εξάρτησης μιας χώρας όπως η Ελλάδα από τα ορυκτά καύσιμα, τις εισαγόμενες πρώτες ύλες και την αθρόα εισαγωγή φθηνών τροφίμων, να είναι πιο ορατές για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η απώλεια του δασικού πλούτου και γεωργικής γης, η αντικατάσταση της ελληνικής παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων έχουν καταστήσει τη χώρα μας πιο ευάλωτη και την αντιμετώπιση των συνεπειών κάθε κρίσης πιο δύσκολη. Ο αγροτικός κόσμος είναι αντιμέτωπος καθημερινά με την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μειώνει το προσδόκιμο ζωής και στην Ελλάδα. Η μόλυνση των υδάτων, η απώλεια γεωργικής γης και δασικών εκτάσεων, η διακινδύνευση των βιοτόπων και των υγροτόπων, η αλόγιστη υπερεκμετέλλευση του φυσικού πλούτου δεν αποτελούν απλώς απειλή για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αλλά αποτελούν απειλή και για τον άνθρωπο.

Ως μια χώρα που έχει ανάγκη την παραγωγική ανασυγκρότηση για την οικονομική και κοινωνική της επιβίωση και ευημερία, οφείλουμε να θέσουμε τις βάσεις για τη μετάβαση σε μια εποχή ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης με κανόνες που θα σέβονται και θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα εξασφαλίζουν τη διατήρηση και μεγέθυνση του φυσικού μας πλούτου, θα στοχεύουν στην ενεργειακή και διατροφική αυτάρκεια της χώρας.

Η Ελλάδα διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή στην αειφόρο ανάπτυξη. Η χώρα μας διαθέτει τις δυνάμεις για να παράγει τεχνολογία και καινοτομία, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να αντιστρέψει τα μειονεκτήματά της, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *