Μήνυμα Λευτέρη Αβραμάκη για την 29η Ιουνίου, Ημέρα Απελευθέρωσης των Σερρών


 

 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε μήνυμα του για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών, δήλωσε:

 

«Η Επέτειος της Απελευθέρωσης των Σερρών φέτος συμπίπτει με την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος προσέρχεται επιδιώκοντας την αναθεώρηση των Διεθνών Συνθηκών διεκδικώντας μέχρι και ελληνικά νησιά. Είναι προφανές ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν κάμπτεται και δεν ανακόπτεται σε κανένα επίπεδο.

Οφείλουμε όλοι ενωμένοι να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία υποχώρηση σε ότι αφορά την εθνική μας κυριαρχία.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον ελληνικό λαό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σύνολο των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα και να σταματήσουν να υποβαθμίζουν τις εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η απελευθέρωση των Σερρών και η ένωση του τόπου μας με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα, έδωσε τέλος σε μια μακραίωνη περίοδο σκλαβιάς, όπου οι πρόγονοί μας κατάφεραν να διατηρήσουν τη γλώσσα τους και τα έθιμα τους, την ελληνικότητά τους, καθιστώντας εφικτή την ένωση με την Ελλάδα. Οι καταστροφές που υπέστη η πόλη των Σερρών και η ευρύτερη περιοχή από τους Τούρκους και τους Βούλγαρους αποκαταστάθηκαν χάρη στις άοκνες προσπάθειες των προγόνων μας και την έμπρακτη αλληλεγγύη που επέδειξαν. Αντίστοιχα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ο τόπος υποδέχτηκε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη που μαζί με τους υπόλοιπους Σερραίους κατάφεραν να φέρουν ανάπτυξη και προκοπή στο Νομό Σερρών και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια ο Νομός Σερρών έχει υποστεί πολλά με κυριότερο πρόβλημα την πληθυσμιακή αποψίλωση των χωριών μας. Είναι χρέος όλων μας να διεκδικήσουμε την παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του τόπου όπου γεννηθήκαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις Σερραίες και όλους τους Σερραίους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *