Μήνυμα Λευτέρη Αβραμάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη αρνητικά τη ζωή μας»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δήλωσε:

«Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν ήδη τη ζωή μας και στο Νομό Σερρών. Πλημμύρες, ξηρασία, παγετός, είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις που βλέπουμε να επηρεάζουν τον τόπο μας, την αγροτική παραγωγή και τη ζωή μας. Κρίσιμα έργα για την περιοχή μας και τον περιορισμό των επιπτώσεων δυστυχώς καθυστερούν υπερβολικά με ευθύνη του «επιτελικού κράτους». Τα Σχέδια Βελτίωσης, οι αναγκαίες παρεμβάσεις εξοικονόμησης υδάτων και ενέργειας τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες όσο και στα κτίρια, η ανάπτυξη της δενδρώδους καλλιέργειας και η προσαρμογή της υπαίθρου σε πιο φιλικές για το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας παρά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, συναντούν διαρκώς αναίτια γραφειοκρατικά προβλήματα. Η ΝΔ με τις αντιπεριβαλλοντικές της πολιτικές, όπως η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, η άρση της απαγόρευσης ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων ακόμα και σε περιοχές Natura, οι fast track διαδικασίες και οι εκπτώσεις στους περιβαλλοντικούς κανόνες για μεγάλες επενδύσεις, η κωλυσιεργία στην έγκαιρη πρόσληψη δασεργατών στις δασικές υπηρεσίες , αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί την αναγκαιότητα στροφής σε μια βιώσιμη και αειφόρο  ανάπτυξη που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον.

Όπως υποστήριξε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κηρύσσοντας την «Πράσινη Επανάσταση»,  η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να επενδύσει σε ένα μακρόπνοο, βιώσιμο και σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο για να μπορεί με ασφάλεια να οργανώσει το μέλλον της, μακριά από νέες επαναλαμβανόμενες κρίσεις. (Αναλυτικά οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία)

Ο Νομός Σερρών, έχει ανάγκη από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα πολλαπλασιάζει την αξία τόσο της αγροτικής παραγωγής μειώνοντας το κόστος και βελτιώνοντας την ποιότητα, όσο και την προστασία και ανάδειξη των μοναδικών περιβαλλοντικών περιοχών του τόπου μας. Η Λίμνη Κερκίνη, ο Άγιος Ιωάννης  – Επτάμυλοι, το Άγγιστρο, ο Λαϊλιάς, ο Στρυμώνας και οι εκβολές του, ο Αγγίτης ποταμός, το Μενίκιο Όρος, οι οροσειρές Μπέλλες και Ορβέλου, το όρος Κρούσια στη κοιλάδα του Τιμίου Προδρόμου και πολλά ακόμα σημεία υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, πρέπει να προστατευτούν, να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν με τρόπους που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον αλλά αντίθετα θα δημιουργούν νέο πλούτο και θα παραμείνουν για να τα απολαύσουν και οι επόμενες γενιές.

Η «πράσινη επανάσταση» είναι ένα πλήρες πρόγραμμα για το περιβάλλον που θα φέρει και πάλι το Νομό Σερρών σε τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας νέο πλούτο, νέες θέσεις εργασίας και τη δυνατότητα να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *