Λευτέρης Αβραμάκης: «Υπερχρεωμένη κυβέρνηση, υπερχρεωμένος πρωθυπουργός, υπερχρεωμένο το κόμμα της ΝΔ»


Το ύψος των δανείων με τα οποία βαρύνονται ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί της κυβέρνησης και το ίδιο το κόμμα της ΝΔ, είναι εξωπραγματικό. Ο πρωθυπουργός της χώρας χρωστά στις τράπεζες συνολικά 1,3 εκατομμύρια € και οι Υπουργοί συνολικά 12,7 εκατομμύρια €! Το κόμμα της ΝΔ χρωστά σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ και το χρέος του αυξάνεται κατά 30 εκατομμύρια περίπου το χρόνο.

Παρά το ότι βαρύνονται με τεράστια δάνεια όμως, για πολλά από τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό οι δαπάνες εξυπηρέτησης είναι ελάχιστες σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, χρωστούν 1.295.928,89 ευρώ και η οφειλή τους σε ένα χρόνο μειώθηκε μόλις κατά 24.425,85 €.

Η πραγματικότητα αυτή είναι τουλάχιστον προκλητική για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χάνουν τα σπίτια τους για μερικές χιλιάδες ευρώ με το νέο πτωχευτικό κώδικα. Ενώ δηλαδή οι τράπεζες και τα funds κυνηγούν χωρίς έλεος τους πολίτες για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ ενώ ακόμα και για ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση μιας δόσης ασκούν αφόρητη πίεση, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και το κόμμα της ΝΔ βρίσκονται στο απυρόβλητο και διατηρούν περιέργως τη δυνατότητα νέου δανεισμού από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η παρασιτική αυτή σχέση ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του κόμματος της ΝΔ με τις τράπεζες είναι σαφές ότι προκαλεί και πολιτικά προβλήματα, αφού η μη διεκδίκηση της αποπληρωμής αυτών των δυσθεώρητων χρεών, καθιστά δεκτική την κυβέρνηση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζικών ιδρυμάτων. Το γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη της κυβέρνηση τα οποία δεν εξυπηρετούν ούτε κατ΄ ελάχιστο τις δανειακές τους υποχρεώσεις εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, τους όρους δανειοδότησης και τις ρυθμίσεις που προσφέρονται για αυτά τα δάνεια, τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στο δανεισμό και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με τους πλειστηριασμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *