Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι Fast Track συντάξεις είναι το Βατερλώ της κυβέρνησης και του κ Χατζηδάκη»


Δεν έχει τέλος η ανικανότητα της κυβέρνησης να επιταχύνει τη διαδικασία απονομής των συντάξεων. Μετά από αναρίθμητες πλέον νομοθετικές παρεμβάσεις, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, η έσχατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τις «fast track» συντάξεις, δηλαδή τις συντάξεις στο περίπου, εξελίσσεται σε ένα άνευ προηγουμένου επιτελικό φιάσκο.

Όπως πλέον καταγγέλλουν καθημερινά όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι, στη συντριπτική πλειοψηφία των νέων συντάξεων, ο υπολογισμός του χρόνου ασφάλισης και ο καθορισμός του ύψους των συντάξεων είναι λάθος, καθώς αποδεικνύεται ότι ο ΕΦΚΑ υπολογίζει μόνο τον χρόνο ασφάλισης που είναι ψηφιοποιημένος στο σύστημα ΑΤΛΑΣ, δεν αναγνωρίζει τους πρόσθετους χρόνους ασφάλισης που δηλώνουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι και δεν προσμετρά τα πλασματικά έτη που δικαιούνται και έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι.

Το αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται σωρηδόν πολλές αιτήσεις συνταξιοδότησης και όσες τελικά εκδίδονται να περιέχουν λάθη και σημαντικά χαμηλότερα ποσά σύνταξης από αυτά που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι. Σε πλείστες μάλιστα περιπτώσεις αποδίδεται οριστική σύνταξη κατώτερη ακόμα και της προσωρινής σύνταξης.

Ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των συνταξιούχων δεν έχει τέλος, καθώς στις πάρα πολλές περιπτώσεις που αποδίδεται λάθος σύνταξη, πρέπει να καταθέσουν ένσταση η οποία όμως μπορεί να εξετασθεί σε βάθος πενταετίας και μέχρι τότε ο συνταξιούχος θα είναι αναγκασμένος να επιβιώσει με πολύ χαμηλότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά δικαιούται.

Ο κ Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, βρήκαν ένα τρόπο να βελτιώσουν τους αριθμούς των εκκρεμών συντάξεων χωρίς να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό που θα μπορούσε να διεκπεραιώσει σωστά και σύντομα τις χιλιάδες εκκρεμότητες που προστέθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια της επιτελικής αδράνειας και των διαρκών αποτυχημένων πρωτοβουλιών. Η περάτωση όμως των εκκρεμοτήτων μέσα από μια διαδικασία που προκαλεί διαδοχικές αδικίες σε βάρος των συνταξιούχων, δεν πρόκειται στην πράξη για επιτάχυνση της διαδικασίας αφού αναπόφευκτα θα συσσωρευτούν χιλιάδες ενστάσεις ενώ οι αδικημένοι συνταξιούχοι θα αναγκάζονται να ζουν με ποσά συντάξεων κατώτερα και από τις προσωρινές συντάξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι fast track διαδικασίες συνταξιοδότησης θα εξελιχθούν στο απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης και προσωπικά του κ Χατζηδάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *