Λευτέρης Αβραμάκης: «Λευκή πετσέτα στην ακρίβεια ρίχνει η κυβέρνηση της ΝΔ»


 

Η διαπίστωση του Υπουργού Οικονομικών ότι τα τρόφιμα και τα είδη άμεσης κατανάλωσης των νοικοκυρών θα συνεχίσουν να ακριβαίνουν με ηπιότερους ρυθμούς τους επόμενους μήνες, είναι η πλέον αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι τιμές ενέργειας έχουν πέσει, οι τιμές πετρελαίου έχουν πέσει, οι διεθνείς τιμές τροφίμων έχουν πέσει στην Ελλάδα όμως θα συνεχίσουν να ακριβαίνουν. Ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ ακριβά τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυβέρνησης, κυρίως όμως πληρώνει πολύ ακριβά την ιδεοληπτική και προκλητική στήριξη που παρέχει η ΝΔ στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Στις εκλογές που έρχονται τελικά η ελληνική κοινωνία οφείλει να αποφασίσει εάν θα δουλεύει για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι ή εάν θα δουλεύει για να βελτιώνει το επίπεδο διαβίωσής της και για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια από τα εισοδήματά του το κάθε νοικοκυριό.

Θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με τις πενιχρές αυξήσεις και τα επιδόματα – pass της ΝΔ ή θα αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια των μεγάλων ομίλων και θα δώσουμε γενναίες αυξήσεις ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη; Θα ισχυροποιήσουμε την οικονομία μειώνοντας τους έμμεσους φόρους ή θα διατηρήσουμε τους υψηλούς έμμεσους φόρους ώστε να καρπώνονται περισσότερα με απευθείας αναθέσεις οι γαλάζιες ακρίδες;

Στις εκλογές που έρχονται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αξιολογώντας το ατομικό, το συλλογικό και το δημόσιο συμφέρον θα επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ως το βασικό κορμό μιας προοδευτικής διακυβέρνησης που θα δώσει διέξοδο και προοπτική με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *