Λευτέρης Αβραμάκης: «Κακόγουστο προεκλογικό αστείο η νέα επιδότηση των καυσίμων που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης»


Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνούνται πεισματικά να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να αποδεχτούν ότι οι παρεμβάσεις τους με τη μορφή επιδοτήσεων και κουπονιών έχουν αποτύχει.

Με την εμμονή στις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές εικονικής ανακούφισης, ούτε οι τιμές των καυσίμων πέφτουν ούτε μειώνεται το κόστος μεταφοράς των προϊόντων που συνεχώς ανατιμώνται.

Η πρόβλεψη επιδότησης κατά 0,44€/λίτρο μόνο για 180 λίτρα σε διάστημα τριών μηνών, η αλλιώς 0,88 €/ημέρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε «χαρτζιλίκι».   Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και τα συμβεβλημένα με αυτό συστημικά μέσα παρουσιάζουν τη «νέα» αυτή παρέμβαση ως «γενναία επιδότηση» που δείχνει την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, παραλείποντας να παρουσιάσουν έστω τα αποτελέσματα της πρώτης επιδότησης που όχι απλώς δεν ανακούφισε στην πραγματικότητα κανέναν, αλλά αντίθετα ενίσχυσε και τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Η δε συνέχιση της επιδότησης στην τιμή του πετρελαίου κίνησης στο ίδιο ύψος, τη στιγμή που και το πετρέλαιο κίνησης είναι σταθερά πέριξ των 2 €/ λίτρο, επηρεάζοντας αρνητικά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεικνύει ότι το οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να αντιληφθεί έστω το μέγεθος του προβλήματος.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επιμένουμε από την πρώτη στιγμή ότι η μόνη λύση είναι η προσωρινή μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, που εκτός των άλλων επιβαρύνονται και με 24% ΦΠΑ και ο εξονυχιστικός έλεγχος όλης της αλυσίδας εμπορίας καυσίμων ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και το λαθρεμπόριο.

Τα αναποτελεσματικά ημίμετρα που ανακυκλώνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που διαπιστώνουν την όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγοραστικής τους δύναμης. Με τις αυξήσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ο όγκος της κατανάλωσης διαρκώς συρρικνώνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων βρίσκονται ήδη σε ύφεση ακόμα και στις περιπτώσεις που ο τζίρος αυξάνεται.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βλέποντας την κυβερνητική αδράνεια και ανικανότητα, είναι βέβαιο ότι θα στραφεί στις προοδευτικές δυνάμεις και το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα οι αναγκαίες πολιτικές που θα φέρουν οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις επιστροφής στην βιώσιμη ανάπτυξη, με δίκαιο επιμερισμό των κερδών στην επικράτεια και με συμμετοχή συνολικά της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και τη κοινωνική συνοχή. Η μόνη πολιτική δύναμη που έχει τα εχέγγυα να οργανώσει την ανάπτυξη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Κατά συνέπεια, η έμμεση προαναγγελία των εκλογών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μια σειρά στελεχών της ΝΔ, είναι ίσως το μόνο ελπιδοφόρο νέο των τελευταίων ημερών, δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες κάλπες θα δώσει προοδευτική και δημοκρατική διέξοδο στα πολλαπλά αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει η κυβερνητική αδράνεια και αναποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι άριστοι του επιτελικού κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *